Ouwe koelkast levert perenbomen op!

ACTIE PERIODE IS AFGELOPEN

500 mensen hebben door de actie “Koele Peer” een oude koel- of vrieskast ingeleverd bij de Milieustraat voor goede recycling. Zij hebben inmiddels hun 5 perenbomen kunnen ophalen. Zo hebben we 3x winst voor het klimaat!

1) perenbomen gered van verbrandingsoven door Meer Bomen Nu

2) koelkasten goed gerecycled, dus geen F-gassen in de atmosfeer

3) de perenbomen gaan groeien en CO2 opnemen

Wil je tips om je perenbomen goed te verzorgen? Klik hier.

Was je te laat voor deze actie? Geen nood! In september en oktober krijg je cashback als je je oude koel- of vrieskast inwisselt voor een nieuw zuiniger model. Die inwisselactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN namens de producenten van koel/vriesapparatuur en ondersteund door het ministerie van I&W.

Voor bijna alle apparaten geldt, dat het zuiniger is om ze zo lang mogelijk te houden en repareren. Maar dat geldt niet voor koelkasten. Die kun je beter na 8-10 jaar inwisselen voor een energiezuiniger model. De actie Koele Peer was een uitwerking van maatregel 43 van het 54puntenplan voor CO2 besparing.

========================== ACTIE PERIODE IS AFGELOPEN ============================

Nieuwe actie “Koele Peer”: Lever tussen 15 en 28 februari je ouwe, ongebruikte koelkast in bij de milieustraat en ontvang inruil 5 perenbomen.

Met deze actie wil Urgenda dubbel klimaatwinst boeken. Oude koelkasten bevatten vaak nog zeer schadelijke F-gassen als koelmiddel; sommige van deze gassen zijn wel 2000 keer slechter voor het klimaat dan CO2 . Voor het klimaat is het erg belangrijk dat oude koelkasten op de juiste manier gerecycled worden. Daarom beloont Urgenda het inleveren van oude koelkasten met 5 gratis perenbomen, die weer CO2 vastleggen.

Wie een selfie met de koelkast maakt en de foto opstuurt naar Urgenda, is een koele peer (coole peer) en kan de perenbomen later op een andere locatie in de provincie ophalen.

Lees hier het persbericht of ga direct naar de actiewebsite voor het uploaden van je selfie!

De actie is onderdeel van Urgenda’s 54puntenplan om het klimaatvonnis te halen: 25% minder uitstoot dit jaar dan in 1990. #54puntenplan #koelepeer

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.