Leerpark Dordrecht

Op Leerpark Dordrecht werken gemeente, scholen voor voortgezet en middelbaar onderwijs, bedrijven en woningcorporaties samen in een unieke duurzame en innovatieve combinatie van wonen, leren, werken en ontspannen.

Dit project is inmiddels niet meer actief. Hieronder kunt u lezen over onze inspanningen voor Leerpark Dordrecht en het resultaat.

In de wijk in het Leerpark Dordrecht zijn woningen, leerwerkbedrijven, een brandweerkazerne, detailhandel, sportgebouwen en allerlei andere organisaties en voorzieningen gevestigd. Leerlingen doen in de praktijk werkervaring op bij tal van bedrijven en instellingen. Door de activiteiten en ontmoetingen van leerlingen, docenten, bewoners, bezoekers en bedrijven ontwikkelt het Leerpark zich tot een vitale, bruisende stadswijk.

HAAL HET BESTE UIT JEZELF

Rein Meester, directeur Leerparkontwikkeling gemeente Dordrecht vertelt: “In Leerpark Dordrecht werken de dingen anders dan anders. Samenwerking, uitwisseling van kennis en ervaring en de combinatie van wonen, werken en leren maken het park tot een trendsettende plek in Nederland.
In plaats van gebaande paden en regels biedt het Leerpark vrijheid om de dingen op het gebied van werk, opleiding, zaak of woning op jouw manier aan te pakken. Leerpark Dordrecht stimuleert, motiveert en ondersteunt waar mogelijk, maar je moet het wel zelf doen.
Leerlingen, bedrijven en onderwijsinstellingen zijn van harte welkom om op het Leerpark Dordrecht het beste uit zichzelf te halen en de toekomst in eigen hand te nemen. Neem vast een kijkje op de website en ontdek wat het Leerpark jou te bieden heeft!”.

Video’s 3x