Peulenparade 2013

Bonen, kikkererwten, linzen, kapucijners, maar ook lupinen en soja of andere peulvruchten zijn lekker, gezond en eiwitrijk. Ook is de bonenteelt goed voor de bodemvruchtbaarheid en het binden van stikstof. Alle reden om de peulvrucht eens flink in het zonnetje te zetten.

Dit project is inmiddels niet meer actief. Lees hieronder over onze activiteiten om de populariteit van peulen te bevorderen!

Urgenda en de Bruine Bonenbende hebben vanaf 2 september t/m 10 oktober 2013 de handen ineen geslagen om heel Nederland aan de boon te krijgen. De Rijksoverheid, cateraars Sodexo, Eurest en Albron, het Voedingscentrum, culinair journalisten en andere partijen sloten zich bij deze Parade aan. De Haagse ministeries gaven in estafettevorm steeds één week het goede voorbeeld door veel bonen op het menu in hun bedrijfsrestaurants te zetten. De Urgenda Foodtruck luisterde de estafette op met innovatieve bonenhapjes. We waren ook te vinden op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam op 23 september en sloten de Peulenparade spetterend af op 10-10-13, de landelijke Dag van de Duurzaamheid.