Social Media

Volg ons op:

Urgenda op Facebook

Urgenda
Urgenda2 dagen geleden
Een lange menselijke ketting langs de Nederlandse kust. Die moet ervoor zorgen dat er meer en snellere actie tegen klimaatverandering komt. Het initiatief komt van organisatie Urgenda. Directeur en oprichter Marjan Minnesma legt uit waarom dit nodig is..
Urgenda
Urgenda2 dagen geleden
Verdubbel dag: wie neem jij mee? Laat het weten in de comments!

#TheClimateChain #jointhechain #ikbenerbij
Urgenda
Urgenda
Urgenda6 dagen geleden
‼️ Over een kleine twee weken is het zo ver ‼️ Op 23 juni slaan we om 14:00 10 minuten de handen ineen en vormen zo een menselijke ketting. Deze The Climate Chain maken we om de stille meerderheid die zich zorgen maakt over klimaatverandering zichtbaar te maken.

Trommel dus nog al je vrienden, ouders, (vage én verre) kennissen, collega's, buren, leraren, ouders en alle anderen op om ook naar het strand te komen en meld je aan! Samen geven we een krachtig signaal af: we willen meer én snellere actie om klimaatverandering tegen te gaan.

Meld je aan via de website https://theclimatechain.nl/meedoen/

#jointhechain #ikbenerbij #theclimatechain
The Climate Chain
Urgenda
Urgenda
Urgenda2 weken geleden
Urgenda
Urgenda2 weken geleden
Alle hens aan dek! 🥁 Over 3 weken is het zover, dus hoog tijd om iedereen op te trommelen om zich samen met jou aan te melden. Hier is alle info nog een keer op een rijtje 📝

👩🏽‍🤝‍👨🏼 𝗪𝗮𝘁? De langste menselijke ketting in Nederland ooit.
❗️ 𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺? Je maakt je zorgen over het klimaat en wil iets doen om in actie te komen.
📆 𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿? Op zondag 23 juni om 14:00 uur.

Het belooft een zonnige dag te worden, combineer 23 juni met een dagje of weekendje weg aan de kust! Heerlijk uitwaaien op het strand, wandelen op het wad, een verfrissende duik nemen of genieten van een drankje bij een strandtent.

Leg je surfplank, kite, beachvolleybal of frisbee om 14:00 even aan de kant en sluit 10 minuten aan bij de langste Nederlandse menselijke ketting ooit! Samen maken we het verschil.
Meld je aan! 👉 https://theclimatechain.nl/meedoen/

We zoeken ook nog vrijwilligers voor The Climate Chain. Meld je aan als Chain Maker om te helpen promoten of om op 23 juni een stukje kust in goede banen te leiden. Meld je aan via 👉 https://theclimatechain.nl/vrijwilligers/

Tot de 23ste! ❤️

#TheClimateChain #VerbindenVoorVersnelling
Urgenda
Urgenda
Urgenda2 weken geleden
Donderdag 6 juni zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Jouw stem telt.

Steeds meer mensen maken zich zorgen over het klimaat. Iedereen die mag stemmen, kan zijn stem gebruiken om te helpen voorkomen dat onze planeet verder opwarmt. De komende dagen belichten we stellingen rondom klimaat en biodiversiteit en wat de partijen daarvan vinden. Wil je meer weten over waarom de partijen het eens of oneens zijn? Bekijk dan de toelichting in de ProDemos StemWijzer (https://loom.ly/fPRfOgQ), of bekijk het partijprogramma op de websites van de partijen.

In gewasbeschermingsmiddelen wordt vaak glyfosaat gebruikt. Deze middelen zijn slecht voor de natuur en biodiversiteit en zijn bovendien schadelijk voor de gezondheid van boeren en omwonenden van akkers waarop deze gebruikt worden. Glyfosaat is in verband gebracht met de ziekte van Parkinson (https://loom.ly/BywMcH4), kanker (https://loom.ly/7YjAXhs) en hartritmestoornissen (https://loom.ly/KxTjXnk). Ondanks dat het middel eerder is goedgekeurd, is het gebruik ervan daarom nu een punt op de agenda van de EU.

Weet jij waar je op gaat stemmen?

Urgenda op Instagram

2 weken geleden
 • 158
 • 1
2 weken geleden
 • 71
 • 1
2 weken geleden
 • 95
 • 9
2 weken geleden
 • 104
 • 2
4 weken geleden
 • 17
 • 0
1 maand geleden
 • 52
 • 2

Urgenda op Twitter

Feed Them Social: TikTok Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.