SAMEN OP REIS

Samen op reis is een samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen: vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties. De initiatiefnemers zetten zich in voor een betere samenwerking in het openbaar vervoer.

Dit project is inmiddels niet meer actief. Hieronder is te lezen wat we hebben gedaan en bereikt met Samen Op Reis | Op Stap Naar Een Beter OV.

Op uitnodiging van reizigersvereniging Rover en duurzaamheidsorganisatie Urgenda zijn de deelnemende partijen begin 2013 begonnen met 15 gezamenlijke projecten om de reiziger sneller en beter van deur tot deur te brengen. Het gaat bijvoorbeeld om het verbeteren van het voor- en natransport voor de OV-reiziger, het realiseren van een beter gezamenlijk tariefaanbod en het verbeteren van overstappunten. Sinds die tijd zijn er alweer verschillende nieuwe projecten gestart. Allemaal onder dezelfde vlag: Samen op reis, OpStap naar een beter OV.

INITIATIEFSTUK

De afspraken over de samenwerking zijn vastgelegd in het initiatiefstuk Samen op reis: OpStap naar een beter OV . Het initiatiefstuk is op 14 maart 2013 gepresenteerd op het Nationaal Congres Openbaar Vervoer. Siebe Riedstra, secretaris-generaal bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, nam het eerste exemplaar namens staatssecretaris Mansveld in ontvangst.

 

BETERE SAMENWERKING

Door de gezamenlijke inspanningen wil de initiatiefgroep met hoogwaardigere producten en diensten meer reizigers verleiden richting het OV. Ook zakelijke reizigers. Daarom spoort de initiatiefgroep ook het bedrijfsleven aan vooral mee te denken en bij te dragen aan dit initiatief.De initiatiefnemers zetten zich in voor een betere samenwerking in het openbaar vervoer. Hun doel: het OV een vanzelfsprekende schakel maken voor reizigers in hun reis van A naar B.

Video’s 2x