Elfwegentocht dag 7 – 7 juli 2018 Drenthe

Op Dag 7 van de Elfwegentocht kwam buurprovincie Drenthe op bezoek. Op de fiets natuurlijk. Want Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland en wil vooral laten zien dat je heel mooi op fietsvakantie kunt in Nederland. En dat hebben we gezien.

Een groep van ruim zestig fietsers reed van Diever via het Drents Friese Wold naar Appelscha. Begeleid door elektrische motoren van Electric Motorcycles (wanneer zouden ze die gaan inzetten bij de Tour de France?) werd op een fantastisch mooie dag een heerlijk ontspannen fietstocht gemaakt.

Van Fietsersbond tot wielerploeg

Gastheer was Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra en onder de deelnemers zagen we Saskia Kluit van de Fietsersbond, Grootouders voor het klimaat, dameswielerclub Team Drenthe, Tourclub de Peddelaars, wethouder Henk Doeven van Westerveld. Ook zagen we houten fietsen, elektrische fietsen, een Las-tig fiets (fabricaat van de Veenhuizer gevangenis), bakfietsen, loopfietsen van Lopifit en heel veel gewone dames en herenfietsen.

Ontspannen CO2-uitstoot beperken

Fietsen is niet alleen gezond en leuk en een manier om te ontspannen; als we de auto voor korte ritjes laten staan en de fiets pakken, kan het verkeer zo’n 6% CO2-uitstoot beperken. Dat is best veel. Dus als we dan ook nog wat langere ritten per elektrische fiets gaan doen – twintig kilometer enkele reis is dan plots prima te doen – loopt die CO2-besparing nog verder op. Ook is het goed tegen obesitas, krijgt de straat een prettiger aanblik met minder blik en wie weet wat het gaat opleveren aan besparingen in de zorg!

Elektrische fietsen opladen met zonnestroom

De ANWB, ooit natuurlijk opgericht voor fietsers als de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, was er met de elektrische Wegenwacht-bakfiets voor fietspech onderweg. En de elektrische fietsen werden opgeladen met zonnestroom dankzij de mobiele oplader van de dorpsmolen van Reduzum. Het was weer een prachtdag!

Bekijk de uitzending van Elfwegentocht op NPO2 en zie hieronder de video’s en foto’s van deze dag. Wat er nog meer in de media verscheen, ziet u hier.
Speciaal voor de pers: meer beeldmateriaal is te vinden op elfwegentocht.nl/pers


Gedeputeerde Tjisse Stelpstra tijdens de Elfmetertest

Video 3x

Foto’s

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.