Elfwegentocht dag 14 – 14 juli 2018 grootste duurzame parade

De zinderende finale van de Elfwegentocht was een duurzame parade met wel 2047 voertuigen over de weg, het water én door de lucht. Twee weken feest zonder een druppel benzine of diesel in Friesland eindigde met een gigantische optocht van geruisloos vervoer over de afgesloten N31. De fossielvrije boten kruisten over de Wergeaster feart en dan vloog er ook nog een elektrisch vliegtuig laag over.

De parade was een grote demonstratie van hoe we in Nederland al fossielvrij kunnen reizen, hoe veel automerken al een elektrisch model op de markt hebben, maar ook welke andere alternatieven er al zijn. Van waterstof tot zonneauto, van blauwe diesel tot groen gas. Vooral de prototypes van de Delftse studenten trokken veel bekijks. En dan waren er nog elektrische motoren, scooters, heel veel Lefferts, Stints, bakfietsen, tuktuks, zelfgebouwde skelters, hooverboards en dan was er ook nog een paardentram.

Uitzicht vanaf aquaduct

Het duurzame vervoer leeft! Het enthousiasme onder deelnemers was hartverwarmend en het publiek kwam in grote getale kijken. Vooral vanaf het aquaduct Langdeel was het uitzicht fenomenaal.

Kennismaking met elektrische deelauto’s

Dankzij twee weken Elfwegentocht hebben heel veel Friezen kennisgemaakt met het delen van elektrische auto’s of met blauwe diesel, ze gingen fietsend of per ov naar hun werk, een enkeling kon zelf gebruikmaken van een elektrisch treintje. Duurzaam vervoer was het gesprek van de dag. Het was twee weken feest zonder een druppel benzine dat volgens de organisatie zeker resulteert in heel veel meer duurzaam vervoer.

Bekijk de uitzending van Elfwegentocht op NPO2 en zie hieronder de video en foto’s van deze dag.  Wat er nog meer in de media verscheen, ziet u hier.
Speciaal voor de pers: meer beeldmateriaal is te vinden op elfwegentocht.nl/pers

Video 3x

Foto’s

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.