Urgenda presenteert vernieuwde vise 2030!

Vernieuwd en nu nog duurzamer:
Nederland 100% duurzame energie in 2030, het kan als je het wilt! 

Op 21 juni vierde Urgenda haar 10-jarig bestaan met een spetterend feest voor iedereen die betrokken is geweest in het afgelopen decenium en sneller duurzaam wil. Hoogtepunt van de dag was de lancering van de herziene versie van het rapport Nederland 100% duurzame energie, het kan als je het wilt.

Aan een zaal vol geïnteresseerde genodigden lichtte Marjan Minnesma toe hoe we in 2030 volledig kunnen funcioneren op duurzame energie en welke acties van overheid, burgers en bedrijven daarvoor nodig zijn. In het nieuwe rapport is het hoofdstuk ‘Anders produceren’ het meest rigoreus aangepakt. Kopstukkken uit de chemische, staal en cementindustrie hebben meegedacht over realistische oplossingen. De uitkomsten staan met cijfers onderbouwd in het nieuwe rapport. Het nieuwe boek werd vrolijk gelanceerd op het strand van Blijburg. Kijk hier voor de vernieuwe versie.

Na de presentatie was het tijd voor het KoplopersStrand waar inventieve ondernemers lieten zien hoe het 5 keer anders kan: Anders wonen, anders van A naar B, anders eten, anders produceren en anders energie opwekken. En vluchtelingen van de Refugee Company toonden hun ambacht als barista of kleermaker. Zij gaan het wel redden in Nederland, maar dat perspectief kunnen we de klimaatvluchtelingen van straks niet bieden. Ook daarom moeten we nú actie ondernemen om de temperatuurstijging tegen te gaan. En dat kan! Als we de door Urgenda voorgestelde maatregelen met z’n allen nemen.

Tien jaar Urgenda heeft velen wakker geschud en veel opgeschud. Dus dat werd gevierd. Er was muziek, er werd gedanst, en werd zelfs gezongen: het was een spetterend feest! En alle gasten maakten er samen een overgetelijk handdoekenmoment van met onze bijzondere zonnepaneelhanddoek!

Meer informatie, ook over alle deelnemers op het KoplopersStrand vindt u hier. Hieronder een zonnige video die de dag samenvat.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.