Lancering Brochure Ons Huis Energieneutraal

De gemiddelde energiekosten in Nederland voor een gemiddeld gezin zijn in 15 jaar ongeveer €35.000,- (incl. btw). Voor dit bedrag kan nu de woning energieneutraal gemaakt worden. Dat is in Nederland in de bestaande bouw nog niet eerder gepresteerd. Urgenda is op Texel met bewoners begonnen om zo’n 20 bestaande woningen energieneutraal te maken. Energieneutraal betekent dat de bewoners energie besparen en de resterende benodigde energie zelf duurzaam opwekken
op hun eigen perceel.

De woningen variëren van kleine tussenwoningen tot vrijstaande stolpen en van monumenten tot nieuwbouw woningen. Voor elke woning is een oplossing bedacht die is toegesneden op het huis en de bewoners.
De eerste huizen zijn gereed en verzameld in de brochure Ons huis energieneutraal. Praktijkvoorbeelden van bestaande huizen, die woensdag 17 december gepresenteerd wordt door Urgenda directeur Marjan Minnesma en overhandigd wordt aan Jan Willem van de Groep (Energiesprong) en wethouder Eric Hercules (Gemeente Texel). Het programma biedt tevens de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een huis dat gereed is.

Download hier de brochure

Programma woensdag 17 december

Locatie: ‘t Drijverhuus – De verzamelpost , Naalrand 2, Den Hoorn – Texel

14.00 uur – Inloop
14.30 uur – Marjan Minnesma (directeur Urgenda) vertelt over de aanpak en toekomst van het project
14.50 uur – Overhandiging brochure aan Jan Willem van de Groep (Energiesprong)
en wethouder Eric Hercules (Gemeente Texel)
15.00 uur – Presentatie van diverse energieneutrale huizen, inclusief interviews met betrokkenen en bewoners
15.30 uur – Excursie naar het huis van Herman Ridderinkhof – Herenstraat 21, Den Hoorn (op loopafstand van ‘t Drijverhuus / Verzamelpost)
16.30 uur – Borrel in ‘t Drijverhuus

Klik hier voor de digitale uitnodiging

Dit project is mede mogelijk gemaakt door ASN Bank en is onderdeel van het Urgenda rapport Nederland op 100% op duurzame energie in 2030. Het kan, als je het wilt!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.