Amsterdam aardgasvrij

foto: Olivier Middendorp

Aardgasvrij appartement in Amsterdam foto: Olivier Middendorp

Voor wie een Amsterdams appartement heeft, is dit hét moment om aardgasvrij te gaan wonen. De gemeente biedt een aantrekkelijke subsidie en ThuisBaas biedt een praktische aanpak mét uitvoering.

Dat is ook ontdekt door de pers. Afgelopen weken verschenen in NRC, Parool en Volkskrant uitgebreide artikelen over hoe huiseigenaren hun huis kunnen verwarmen met infraroodpanelen en/of een warmtepomp. Wat er bij komt kijken als je afscheid neemt van het gas en wat het kost.

Bewoners van goed geïsoleerde appartementen kunnen vrij makkelijk van het gas af met infraroodpanelen een instant heater en een inductieplaat, wie een huis met gunstig gelegen dak én een aardige isolatie heeft, kan ook vrij makkelijk kiezen voor  energieneutraal. Dat betekent een all electric oplossing voor verwarmen, koken en warm water waarbij alle benodigde elektriciteit op het eigen erf (meestal dak) wordt opgewekt.

Wie geïnteresseerd is in een van beide opties, kan bij ThuisBaas terecht. Wie in Amsterdam woont krijgt bovenop de landelijke subsidies ook nog € 5.000,- of € 8.000,- van de gemeente. Klik hier voor informatie over Amsterdamse appartementen aardgasvrij.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.