10-10 is het weer Dag van de Duurzaamheid. Doe jij mee?

Tijdens deze zomervakantie ben je wellicht in de gelegenheid om te bedenken hoe je dit jaar (weer) gaat deelnemen met een leuke, duurzame activiteit op de Dag van de Duurzaamheid. De bedoeling is dat we opnieuw samen laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven.

10 oktober is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. Daarom nodigen wij bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisatie uit om plannen te maken en je initiatieven te delen via http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/We willen toewerken naar een circulaire economie die draait op duurzame energie en groene grondstoffen Samen kunnen we die dag laten zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. 

We zouden het geweldig vinden als ook jij meedoet. Dus bedenk zelf een aansprekende activiteit. Zoals een groene recordpoging, een uitreiking van een prijs, open dag, de lancering van een nieuw product, een onthulling, een startmoment, Het Beste Duurzame Idee van… of biedt een DvdD Deal (kortings)actie aan. Natuurlijk kun je ook iets met collega’s doen: vegetarisch lunchen, allemaal per trein of fiets naar kantoor, een dag niet printen. Of je koopt voor jezelf een elektrische fiets. Kijk voor ideeën op:www.dagvandeduurzaamheid.nl/doemee

Heb je al een idee? Meld dit dan meteen op http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/. Je kunt je idee later altijd nog aanvullen met nieuwe informatie. Want de kans is groot dat een idee zich nog ontwikkelt tot een concreet uitgestippelde activiteit. Daarom kun je je bijdrage altijd nog bijwerken met de inlogcode.

Ter ere van het 10-jarig jubileum heeft Urgenda een uniek zonnepaneel-strandlaken laten maken. Natuurlijk van biologische katoen. Wie op dit zonnepaneel ligt ervaart de energie van de zon! En laadt zichzelf weer op.

Iedereen die nu besluit Urgenda te steunen, vanwege de Klimaatzaak of een van onze andere projecten waarmee we duurzaamheid versnellen, ontvangt dit royale strandlaken. In onderstaand filmpje is te zien tot welke jubileumactie het zonnepaneelstrandlaken ons inspireerde.

En wilt u deze zomer ook zonnen op zo’n zonnepaneel? Klik dan hier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.