Over Urgenda

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren , sneller duurzaam wil maken. Dat doen we aan de hand van onze visie 2030 met een concreet actieplan en projecten.

Nieuws

  Urgenda

13 uren geleden
Is het einde van de #wegwerpbeker eindelijk in zicht? Dit initiatief in Freiburg maakt een koffie to go #afvalvrij en dus nog lekkerder. Welke stad volgt?
https://t.co/RPURm3Z98k
13 uren geleden
Een ongemakkelijke waarheid: de ideologie van keuzevrijheid sloopt onze democratie, samenleving en planeet https://t.co/xZ5aM89G27 via @decorrespondent
13 uren geleden
De laadpaal voor elektrische auto's die het hart sneller doet kloppen. #goedemorgen https://t.co/V9XclCzgi8
13 uren geleden
In #Stiphout Zuid bouwt @BotsBouwgroep 29 aardgasvrije en nul-op-de-meter woningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Directeur Martien Bots deelt zijn ervaringen rondom dit voor het bedrijf eerste aardgasvrije nieuwbouwproject. https://t.co/EoYNXuE1Id https://t.co/rB0XUxEejr urgenda photo

Aftermovie Elfwegentocht

VIDEO

Elfwegentocht

Van 1 t/m 14 juli reist Friesland fossielvrij! Twee weken feest zonder een druppel benzine of diesel. En heel Nederland doet mee, elke dag reist een provincie via duurzame koplopers fossielvrij naar een andere gemeente in Fryslân en wordt daar hartelijk onthaald. NPO2 doet dagelijks verslag na Nieuwsuur, alle afleveringen zijn hier te zien, en op onze homepage staat elke dag een video van de (vorige) dag. Meer informatie vindt u hier.

Actuele projecten

Onze initiatieven