The Climate Chain: inschrijvingen geopend!

We zijn los! De inschrijvingen voor The Climate Chain zijn nu geopend

Op zondag 23 juni 2024 slaan we de handen ineen en trekken we een rode streep langs bijna 200 kilometer Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid. The Climate Chain is geen demonstratie. We gaan simpelweg een minuut of 10 naast elkaar staan op het strand of op de dijk, met de handen ineen, om te verbinden voor een versnelling van het beleid.

We hebben de kustlijn vanaf Hoek van Holland in Zuid-Holland tot aan Lauwersoog in Friesland opgedeeld in vakken van elk één kilometer. Je kunt je via de kaart aanmelden voor het vak waar jij samen met je familie, vrienden of collega’s wilt gaan staan. De kaart laat dan zien voor welke vakken al genoeg mensen komen, en waar er nog meer mensen nodig zijn. Claim snel jouw favoriete stukje strand of zeedijk!

Meedoen aan The Climate Chain is leuk én belangrijk, want de tijd dringt. De aarde warmt steeds sneller op, met alle gevolgen van dien. Mens, plant en dier worden bedreigd door klimaatverandering. Ondanks alle mooie voornemens, doen we toch te weinig, terwijl we veel meer kunnen! Het Nederlandse klimaatbeleid is ontoereikend om ons deel te doen voor het beperken van de mondiale opwarming tot 1,5 graad en biedt te weinig bescherming voor de biodiversiteit. Er is bovenal meer actie nodig. Geen woorden, maar daden.

Wil jij je extra inzetten voor The Climate Chain? Meld je dan aan als Chain Maker! Je helpt dan mee om ervoor te zorgen dat alles op 23 juni in goede banen verloopt. Het is ook mogelijk om The Climate Chain te ondersteunen met je organisatie, bijvoorbeeld door onze actie te promoten via de nieuwsbrief of op de website, of door met uw hele organisatie naar een kustvak te komen op de 23e. Neem voor vragen contact op via info@theclimatechain.nl.

Tot zondag 23 juni bij The Climate Chain!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.