Wout-Jan Koridon
Zuid-Holland
 

“Verbinding en synergie. Vanuit mijn perspectief cruciaal voor succesvolle transities.Het eigenbelang is nu gediend door de ‘stap’ te maken naar het samenwerken aan gemeenschappelijke belangen en doelen.Dat betekent niet alleen de technologie en instituties in ogenschouw nemen. Maar ook de dimensies van het proces – de manier van werken aan de transitie, de intenties en de beperkingen & mogelijkheden van de huidige en de zich ontwikkelende nieuwe systemen. Verschillende belangen en zienswijzen zijn tegelijk hinder en hulp. Dat moet helder worden. Dat verweven in de aanpak leidt tot duurzaam succes.

De natuur biedt mij inspiratie. Voor de waarde van diversiteit, symbiose en evolutionaire ontwikkeling. Dus natuurlijk zet ik mij in voor projecten en initiatieven waar die ‘stap’ gemaakt moet worden.

Met kennis en ervaringen met diverse sectoren, met de tools om dat proces te faciliteren, met een breed netwerk en met nieuwsgierigheid naar wat de mens beweegt.
Dat we antwoord moeten geven op de crises van nu is duidelijk. Maar allereerst: welke vraag houdt jou bezig?

Ik ben o.a. betrokken (geweest) op het Climate Solutions Meshwork op de COP15/Klimaforum09 in Kopenhagen, als facilitator op IUCN’s Leaders for Nature forums, als co-creator op TEDx Leiden, als lid op de werkgroep Duurzaamheid van Oegstgeest en als organisator van de gesprekken & video’s rond sociale en business innovaties in Holland Rijnland.
Naast initiatieven op het gebied van de energietransitie, hebben ontwikkelingen m.b.t. afval, voedsel en onderwijs met mijn speciale interesse.”