Marjo van Gennip
Noord-Brabant
 

“Meewerken aan duurzame ontwikkeling door organisaties en mensen te verbinden spreekt me erg aan. Door samen te werken worden krachten gebundeld, ideeën beter en krachtiger. Vanuit ons adviesbureau voeren we onder andere projecten uit in het (beroeps) onderwijs en in de (bouw) techniek om duurzame ontwikkeling hier een sprong voorwaarts te laten maken. Hierbij komt het steeds vaker voor om over “muren” heen te kijken en soms voor niet meteen voor de hand liggende verbanden te kiezen. Leren van elkaars kennis en ervaringen vanuit verschillende branches brengt vaak verassende nieuwe inzichten.

Urgenda is voor mij een organisatie die duurzame ontwikkeling actiegericht en pragmatisch benadert, waarbij samenwerken en verbinden vanzelfsprekende begrippen zijn. Naast de lange termijn visie zijn er ook concrete acties zodat de duurzame ontwikkeling in Nederland wordt versneld.

Als regiospinner voor Noord-Brabant wil ik graag een bijdrage leveren om dit streven te bewerkstelligen. Ik wil duurzame ontwikkelingen in Noord- Brabant voor het voetlicht brengen, partijen met elkaar verbinden, de meerwaarde hiervan zichtbaar maken zodat anderen hierdoor geïnspireerd raken.”