Terug naar de rechter, want de maat is vol! Help je mee?

Jarenlang beloofde de regering het Urgenda-vonnis uit te voeren, maar tot nu toe zonder resultaat. En dat terwijl de gevolgen van klimaatveranderingen om ons heen steeds ernstiger worden. We gaan dus terug naar de rechter om de regering te dwingen de rechtstaat te respecteren en het Urgenda-vonnis uit te voeren.

Is bij jou de maat ook vol? Draag dan vandaag nog bij aan de rechtszaak. Met jouw steun voeren we de druk op de regering maximaal op!

De maat is vol!

Op 24 juni 2015 won Urgenda de Klimaatzaak tegen de Staat. De Staat had meteen in actie moeten komen om in 2020 25% minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Maar de eerste jaren werden er geen extra stappen gezet. Pas de afgelopen jaren kwam er iets aan extra beleid, maar too little, too late.

Vorig jaar werd het Urgenda-doel van minimaal 25% niet gehaald en dit jaar gaat de uitstoot van broeikasgassen alweer omhoog! En dat terwijl die 25% in 2020 het absolute minimum was om onder de 2 graden te blijven. Om onder de 1,5 graad opwarming te blijven zal nog veel meer moeten gebeuren. Jarenlang beloofde de regering het Urgenda-vonnis uit te zullen voeren, maar zonder resultaat.

Tijd voor actie! Urgenda gaat terug naar de rechter om de overheid te dwingen de rechtstaat te respecteren en het vonnis van 6 jaar geleden na te komen. In Buitenhof van 27 juni 2021 licht Marjan Minnesma dit besluit toe.

Help je mee? Met jouw steun voeren we de druk op de regering maximaal op!

Kom in actie

Steun de rechtszaak via iDealOVER URGENDA