REGIOTOUR GELDERLAND

8 T/M 10 MEI 2019

Dit jaar gaat Urgenda weer op Regiotour naar Gelderland met dit keer als specifiek thema biodiversiteit. Van de Veluwe tot aan Nijmegen en van de Achterhoek tot de Betuwe worden concrete initiatieven van ondernemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren bezocht die kunnen helpen bij de opslag van koolstof (uit CO2) en de invloed ervan op biodiversiteit.

Denk hierbij aan natuurlandbouw, dieren, insecten, boomknuffelen, bloemen en koolstofopslag tot combinaties van natuur en energieopwekking.

Bekijk hier de flyer en noteer de data alvast in je agenda!

20 T/M 28 JUNI 2009

Van 20 tot en met 28 juni waren we te gast in Gelderland. Samen met de provincie reden we door de regio om op tal van plekken de voorbeeldrol van de overheid te laten zien. Wat doen provincie en gemeenten om de regio te verduurzamen en hoe dragen anderen (ondernemers, particulieren) daar aan bij?

gelderlandIn Gelderland bruist het van de duurzame initiatieven: duurzaam bouwen, innovatieve projecten, alternatieve energieopwekking, bedrijventerreinen, duurzame landbouw. In de tour bezoeken we de vier belangrijkste regio’s: Veluwe, Achterhoek, Rivierenland en Arnhem-Nijmegen. Urgenda werkt aan een actieplan om alle initiatieven aan elkaar te verbinden.

De Urgenda-karavaan van hybride auto’s trok dagelijks door de provincie. In de Urgenda-taxi vonden steeds gesprekjes plaats met mensen met duurzame ideeën, politici, beleidsmakers, bedrijven, particulieren. Deze en andere gesprekjes zijn gefilmd: zie rechts op deze pagina.

De Gelderlander maakte een Urgenda special rondom de Gelderland tour, klik hier voor de website van de krant. Eén van de artikelen betreft een interview met Jan Rotmans: Interview (pdf file).

VIDEO’S 5x