REGIOTOUR GELDERLAND

20 T/M 28 JUNI 2009

Van 20 tot en met 28 juni waren we te gast in Gelderland. Samen met de provincie reden we door de regio om op tal van plekken de voorbeeldrol van de overheid te laten zien. Wat doen provincie en gemeenten om de regio te verduurzamen en hoe dragen anderen (ondernemers, particulieren) daar aan bij?

gelderlandIn Gelderland bruist het van de duurzame initiatieven: duurzaam bouwen, innovatieve projecten, alternatieve energieopwekking, bedrijventerreinen, duurzame landbouw. In de tour bezoeken we de vier belangrijkste regio’s: Veluwe, Achterhoek, Rivierenland en Arnhem-Nijmegen. Urgenda werkt aan een actieplan om alle initiatieven aan elkaar te verbinden.

De Urgenda-karavaan van hybride auto’s trok dagelijks door de provincie. In de Urgenda-taxi vonden steeds gesprekjes plaats met mensen met duurzame ideeën, politici, beleidsmakers, bedrijven, particulieren. Deze en andere gesprekjes zijn gefilmd: zie rechts op deze pagina.

De Gelderlander maakte een Urgenda special rondom de Gelderland tour, klik hier voor de website van de krant. Eén van de artikelen betreft een interview met Jan Rotmans: Interview (pdf file).

VIDEO’S 5x