In 2016 werd op Duurzame Dinsdag de Duurzame Troonrede uitgesproken door de toenmalige nummer 1 duurzaam ondernemer Maurits Groen en in 2015 door europarlementariër Bas Eickhout.

Marjan Minnesma roept op 2 september 2014 in haar laatste Duurzame Troonrede, Verzuipen of Versnellen, op de muur tussen de ‘gewone mens’ en de ’activist’ af te breken en allemaal onderdeel te worden van de beweging die leidt tot een volhoudbare en rechtvaardige samenleving en circulaire economie voor iedereen. Ook de muur tussen ‘de wetenschapper’ en ‘de activist’ moet worden afgebroken. De beste wetenschappers op het gebied van klimaatverandering zijn namelijk het meest ongerust, maar durven dat vaak niet hardop uit te spreken. Het wordt dus tijd voor veel meer 'scientivists'.

People's Climate March

De Urgenda directeur roept bovendien iedereen op om te laten zien en horen dat we het helemaal anders willen. Hier is zondag 21 september 2014, tijdens de wereldwijde People's Climate March, een begin mee gemaakt; zo'n 5000 mensen kwamen naar het slotevent dat Urgenda organiseerde bij het EYE film museum aan de kade van het IJ om verandering af te dwingen.

 

Video's