Urgenda werkt vanuit haar initiatief ThuisBaas concreet aan het energieneutraal maken van bestaande woningen in het gebied tussen Alkmaar en Amsterdam. Wij kunnen een op maat gesneden en integraal advies ontwikkelen en ook het energieneutraal maken van uw huis volledig voor u organiseren. Op deze manier kunnen we u ontzorgen en garantie bieden. Lees verder.

Daarnaast biedt ThuisBaas ook producten aan, die we toepassen in de energieneutrale huizen en graag kenbaar willen maken aan een breder publiek. Met deze producten kunt u uw zelf opgewekte duurzame energie gebruiken voor het duurzaam verwarmen van uw huis en water.

thuisbaasThuisBaas werkt zonder winstoogmerk en onafhankelijk. We bieden de producten voor een zo scherp mogelijke prijs aan en voegen geleidelijk steeds meer producten aan het aanbod toe.Infraroodverwarming

InfraroodverwarmingHet eerste product dat ThuisBaas aanbiedt is infraroodverwarming van het Nederlandse merk ThermIQ. Infraroodpanelen verwarmen uw huis met zelf opgewekte duurzame elektriciteit en dienen als alternatief voor of aanvulling op traditionele verwarmingssystemen zoals de CV. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten eronder of ervoor. Infraroodverwarming is dan ook heel geschikt als verwarming boven een zithoek, een bureau, een toonbank of andere plaatsen waar u vaak verblijft. Door kritisch naar uw warmtewens te kijken en alleen daar te verwarmen waar u het nodig heeft, kunt u met infraroodverwarming prima besparen op uw stookkosten. Bovendien wordt de warmte als heel aangenaam en natuurlijk ervaren, wat niet vreemd is gezien infrarood de warmte is waarmee de zon de aarde verwarmt. Lees hier meer informatie over infraroodverwarming.

instant heaterS

CLAGE MCX-3Bij ThuisBaas vindt u de instant heaters van het Duitse merk Clage. Een instant heater verwarmt water met zelf opgewekte duurzame elektriciteit. Er wordt slechts zoveel water verwarmd als u werkelijk gebruikt. Pas op het moment dat u warm water vraagt, schakelt het ingebouwde elektrische verwarmingselement aan, waardoor het door het apparaat stromende water direct wordt opgewarmd. Het water is warm binnen 2 seconden en komt precies op de gewenste temperatuur uit de kraan. Met een instant heater bespaart u dan ook op uw water- en energieverbruik. Lees hier meer over de instant heaters.


Energiebesparende muurverf

Nieuw op ThuisBaas is de energiebesparende muurverf van ThermoShield. Deze bevat keramische bolletjes, een technologie die is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van de Space Shuttle. Dit legt als het ware een isolerende laag op de muur, waardoor warmte niet langer grotendeels verloren gaat via de muren maar wordt weerkaatst. De warmte blijft behouden en wordt gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Door de goede warmteverdeling en directe warmtestraling werkt de muurverf energiebesparend en brengt het de energiekosten omlaag. Lees verder.


Praktijkvoorbeelden

In de brochures Ons huis energieneutraal editie 1 en 2 staan voorbeelden van energieneutrale bestaande woningen. De producten van ThuisBaas ziet u in deze woningen terug. Hieronder vindt u ook video’s van energieneutrale huizen in Stedum en Wormerveer.

Video's

Actielijst

Hier is een overzicht met onze actiepunten per jaartal.