Dit jaar neemt Urgenda voor de tiende keer het initiatief voor de Dag van de Duurzaamheid. De jubileumeditie vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018. Urgenda roept particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties op om zich op deze speciale dag van hun ‘groenste’ kant te laten zien. Op de actiewebsite kan iedereen zich aanmelden met een eigen activiteit of aanhaken bij een georganiseerde activiteit. We laten het samen zien op 10-10! Het wordt wederom een mooie, succesvolle dag waarop opnieuw duidelijk werd dat duurzaamheid leeft in het hele land.

dagelijks leven

Op de Dag van de Duurzaamheid willen we met alle deelnemers laten zien hoe duurzaamheid past in je dagelijks leven. Het is het moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. "Het is tijd te veranderen. We willen een volhoudbare samenleving, voor onszelf en de volgende generaties. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken en een goed leven hebben!", vertelt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Samen op EEn landelijke dag

De afgelopen acht jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Natuurlijk zijn steeds meer mensen het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te laten zien en de krachten te bundelen, wordt duidelijk hoe groot de beweging al is. We laten zien hoe ‘normaal’ duurzaamheid is voor onder andere scholen, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, ZZP-ers, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra. De Dag van de Duurzaamheid is de ideale aanleiding om iets bijzonders te organiseren en zo (publiekelijk) aandacht te besteden aan (wat jij doet aan) duurzaamheid.

NOS Live-uitzendingen

Bekijk hier de tweedelige live-uizendingen van de NOS over de Dag van de Duurzaamheid 2015.

live Pakhuis de zwijger 2015

Fotocredit: Urgenda / Chantal Bekker

dvdd

Doe mee!

Ook dit jaar kan iedereen een eigen activiteit bedenken, deze aanmelden op www.dagvandeduurzaamheid.nl en op 10-10 uitvoeren. Van een persoonlijke actie thuis, een activiteit op het werk met collega’s of juist het organiseren van een grote activiteit.

Twitter #dvdd17 en post op Facebook

Natuurlijk spelen Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid, Twitter #dvdd17 en LinkedIn een grote rol op de dag zelf en in de aanloop naar 10-10. Deelnemers kunnen laten zien dat ze meedoen, updates posten van de voorbereidingen en anderen enthousiasmeren om mee te doen aan hun activiteit. Via www.dagvandeduurzaamheid.nl/downloads zijn het logo en de flyer te downloaden.

Heb je vragen over de Dag van de Duurzaamheid, kijk bij Veelgestelde vragen of neem contact op met het DVDD team.

VIDEO'S

Voorgaande edities van de Dag van de Duurzaamheid