Dag van de Duurzaamheid

De landelijke Dag van de Duurzaamheid beleeft dit jaar zijn jubileum. Door heel Nederland worden, sinds 2009, duizenden duurzame activiteiten georganiseerd op 10.10. Doe mee en laat zien dat duurzamer leven leuk is!

Voor de tiende keer neemt Urgenda het initiatief voor de Dag van de Duurzaamheid, deze vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018. Voor deze jubileumeditie roept Urgenda particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties op om zich op deze speciale dag van hun ‘groenste’ kant te laten zien.

We nodigen iedereen uit om aan te sluiten bij dit jubileum met een actie of activiteit. Geef 10% korting op geselecteerde duurzame producten. Bedenk tien duurzame doelen die nog dit jaar gerealiseerd worden. Ga met je school om 10.00 uur met groepjes van 10 leerlingen elk 10 stuks zwerfvuil opruimen. Serveer een vegetarische salade voor € 10,- of organiseer een kledingruilactie met de straat en breng elk 10 kledingstukken in. Verzin de meest creatieve jubileumactie en verras Nederland met jouw activiteit! Iedereen kan meedoen, meld je op de DvdD18website of haak aan bij een openbare activiteit.

DAGELIJKS DUURZAAM LEVEN

Uitgangspunt van de Dag van de Duurzaamheid is dat we met zijn allen laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven. En dat het mogelijk is. Denk aan eco vakanties, fossielvrij reizen, lokale producten eten en fairtrade cadeaus kopen. Duurzame producten en diensten worden overal aangeboden. Vele voor jou bekende winkels en producenten zetten, speciaal voor deze jubileumeditie, duurzamere artikelen in de etalage, onder de slogan: Laat je duurzaam verrassen. Elke dag weer! 

SAMEN OP ÉÉN LANDELIJKE DAG

De afgelopen negen jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Natuurlijk zijn steeds meer mensen het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te laten zien en de krachten te bundelen, wordt duidelijk hoe groot de beweging al is. We laten zien hoe ‘normaal’ duurzaamheid inmiddels is voor onder andere scholen, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, ZZP-ers, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra. De Dag van de Duurzaamheid is de ideale aanleiding om iets bijzonders te organiseren en zo (publiekelijk) aandacht te besteden aan (wat jij doet aan) duurzaamheid want samen laten we het zien op 10-10!

Video’s 9x