De dag van de duurzaamheid

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt plaats sinds 2009. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Voor de tiende keer neemt Urgenda het initiatief voor de Dag van de Duurzaamheid, deze vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018. Voor deze jubileumeditie roept Urgenda particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties op om zich op deze speciale dag van hun ‘groenste’ kant te laten zien.

Iedereen kan zich met een eigen activiteit aanmelden op de actiewebsite of aanhaken bij een gezamenlijke activiteit. We laten het samen zien op 10-10! Het wordt wederom een mooie, succesvolle dag waarop opnieuw duidelijk wordt dat duurzaamheid leeft in het hele land.

DAGELIJKS LEVEN

Op de Dag van de Duurzaamheid willen we met alle deelnemers laten zien hoe duurzaamheid past in je dagelijks leven. Het is het moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. “Het is tijd te veranderen. We willen een volhoudbare samenleving, voor onszelf en de volgende generaties. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken en een goed leven hebben!”, vertelt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

SAMEN OP ÉÉN LANDELIJKE DAG

De afgelopen negen jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag om te laten zien wat duurzaamheid is. Natuurlijk zijn steeds meer mensen het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te laten zien en de krachten te bundelen, wordt duidelijk hoe groot de beweging al is. We laten zien hoe ‘normaal’ duurzaamheid is voor onder andere scholen, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, ZZP-ers, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra. De Dag van de Duurzaamheid is de ideale aanleiding om iets bijzonders te organiseren en zo (publiekelijk) aandacht te besteden aan (wat jij doet aan) duurzaamheid.

NOS LIVE-UITZENDINGEN

Bekijk hier de tweedelige live-uizendingen van de NOS over de Dag van de Duurzaamheid 2015.

LIVE PAKHUIS DE ZWIJGER 2015

Fotocredit: Urgenda / Chantal Bekker

Video’s 8x