Topkok opent energienutraal huis in Wormerveer

Topkok Sidney Schutte opent vrijdag 25 maart feestelijk het energieneutrale huis van de familie Platjouw in Wormerveer. Met het bereiden van culinaire paaseieren laat de Michelinsterren-chef van Librije’s zusje zien dat er geen gas meer nodig is om goed te kunnen koken, maar dat inductiekoken tegenwoordig dè manier is om dit te doen. Na de kookdemonstratie presenteert Urgenda de tweede editie van de brochure Ons huis energieneutraal.

Energieneutrale woning

De woning van de familie Platjouw is door Urgenda, via haar initiatief ThuisBaas, energieneutraal gemaakt. We spreken van een energieneutraal huis wanneer er op het eigen perceel evenveel duurzame energie opgewekt wordt als er in een jaar verbruikt wordt. In de woning wordt geen gas meer gebruikt. Het huis wordt elektrisch verwarmd en er wordt gekookt op inductie. Het huis van de familie Platjouw is voor circa
€ 35.000,- energieneutraal gemaakt en één van de zes nieuwe praktijkvoorbeelden in de tweede editie van de brochure Ons huis energieneutraal.

Kom proeven, beleven en kijken

Op Goede vrijdag 25 maart zal topkok Sidney Schutte tussen 11.30 – 13.00 uur laten zien hoe makkelijk het is om op inductie te koken en bereidt hij de culinaire paaseieren. Om 12.00 uur zal hij samen met Urgenda directeur Marjan Minnesma, Wethouder Dick Emmer en de bewoners de energieneutrale woning officieel openen. Naast de kookdemonstratie en het proeven van de culinaire paaseieren zijn er rondleidingen en geeft het team van ThuisBaas meer informatie over hoe je je huis energieneutraal maakt. Onder de aanwezigen wordt tevens het kookboek ‘Puur natuurlijk’ verloot, geschreven door topkoks Sidney Schutte en Leonard Greennie Boer.

U bent van harte welkom, graag ontvangen wij uw aanmelding via annelies.bol@urgenda.nl 

Programma

Adres Ampèrestraat 14, Wormerveer
11.30 uur Inloop
12.00 uur Officiële opening van het energieneutrale huis met de culinaire paaseieren die Topkok Sidney Schutte aanbiedt aan de bewoners.
12.30 uur Lancering brochure Ons huis energieneutraal deel 2.12.35 uur Bewoners vertellen, samen met Urgenda directeur Marjan Minnesma en wethouder Dick Emmer, over het energieneutraal maken van het huis.13.00 uur Verloting kookboek ‘Puur natuurlijk’
13.05 uur Rondleiding 1
U bent welkom voor een rondleiding in en om het huis
13.30 uur Rondleiding 2
14.00 uur Rondleiding 3

Energieneutrale woningen in Zaanstad

Urgenda werkt vanuit haar initiatief ThuisBaas concreet aan het energieneutraal maken van bestaande woningen in Zaanstad. De gemeente ondersteunt deze activiteiten met aantrekkelijke leningen en subsidies en ook de provincie Noord-Holland stimuleert energieneutrale woningen. Op deze manier is het voor veel inwoners van de gemeente aantrekkelijk om hun woning nu energieneutraal te maken.

Kijk voor meer informatie op www.urgenda.nl/energieneutraal 

 

 

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.