Tienduizenden mensen langs de kustlijn voor meer klimaatactie

Vandaag op zondag 23 juni om 14:00 uur stonden tienduizenden mensen langs het strand of op de Zeedijk in Friesland, gekleed in het rood. De deelnemers van The Climate Chain vormden zo een ‘human chain’ (menselijke ketting) en trokken een symbolische rode streep om meer klimaatactie van het nieuwe kabinet te vragen. Op goed bereikbare plekken was het overvol. Van Hoek van Holland tot Harlingen stonden kilometerslange rijen mensen.

De kustlijn kleurde rood

The Climate Chain trok vele tienduizenden mensen naar de Nederlandse kust. De duizenden deelnemers trokken op deze zonnige dag naar het strand om op een originele en verbindende manier te vragen om meer klimaatbeleid. Van Hoek van Holland tot Den Helder, vanaf Harlingen langs de Friese kust, op twee Waddeneilanden en in de Eemshaven, overal stonden grote groepen mensen gekleed in het rood.

Draagvlak

De deelnemers vormden lange rijen en sloegen de handen ineen, om zo te laten zien dat er heel veel draagvlak is voor meer klimaatactie. Driekwart van de Nederlanders is bezorgd en wil meer klimaatbeleid, blijkt uit cijfers van Our World in Data uit 2023.

Marjan Minnesma: “We zijn heel blij dat zo veel mensen naar het strand zijn gekomen en op deze laagdrempelige manier hebben laten zien dat ook zij graag willen dat ontwrichtende klimaatverandering zo veel mogelijk wordt tegengegaan en dat een omslag naar een volhoudbare economie nodig is. Het is bovenal een oproep aan de politiek voor meer daadkracht. Geen woorden, maar daden!”

Verschillende organisaties ‘adopteerden’ een deel van de kustlijn om daar met hun achterban samen te komen. Hieronder bevonden zich o.a. de Grootouders voor het Klimaat, Greenpeace, de Waddenvereniging, de Klimaatburgemeesters van Nederland, Arriva, Students4Sustainability, Fossylfrij Fryslân, Caring Movement en de Jonge Klimaatbeweging.

In Katwijk aan zee stonden duizenden mensen hand in hand voor meer klimaatactie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.