Nationale Postcode Loterij

Urgenda en de Nationale Postcode Loterij –
samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Urgenda en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

2019

In 2019 ontving Urgenda een extra bedrag van de Postcode Loterij. Urgenda is zeer dankbaar voor deze bijdrage en bedankt alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij. Urgenda zet het bedrag in om klimaatzaken wereldwijd te ondersteunen.

2014

Tijdens het Goed Geld Gala 2014 in Carré is Urgenda officieel beneficient geworden van de Nationale Postcode Loterij. Wij zijn hier heel blij mee! De Postcode Loterij maakte bekend dat zij dit jaar aan 101 goede doelen in totaal een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. Vier nieuwe organisaties, waaronder Urgenda, worden toegevoegd aan de 89 goede doelen die al een vaste jaarlijkse bijdrage ontvangen.

Met deze jaarlijkste bijdrage zal Urgenda nog meer werkzaamheden kunnen uitvoeren om Nederland samen sneller duurzaam te maken en tevens haar bestaande projecten en campagnes financieren.

2012

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op donderdag 9 februari 2012, heeft Urgenda een eenmalige cheque ontvangen van 1 miljoen euro om haar werkzaamheden verder te kunnen uitbreiden. Dit geld was zeer welkom, omdat het ingezet kan worden voor zaken waar moeilijk financiering voor is te verkrijgen. Het geeft ook een buffer, die we node misten. Wij zijn hier heel gelukkig mee en zetten het geld in om Nederland nog sneller duurzaam te maken.