Kruidenrijk zaaimengsel met 50% korting dankzij Patagonia

Kruidenrijk grasland is beter voor de bodem, klimaat en biodiversiteit: door de grotere variëteit aan (bloeiende) kruiden en grassen. Ontstaat er meer bodem leven, en kunnen er meer insecten leven en dat is weer goed voor vogels. Kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen kunnen achterwege worden gelaten, en dat scheelt uitstoot van CO2 en stikstof. Ook voor koeien is een mengsel van grassen en kruiden gezond.

De crowdfunding campagne 1001ha van Urgenda, LTO en Pure Graze maakt de omslag naar kruidenrijk grasland voor melkveehouders heel toegankelijk. Melkveehouders krijgen 50% korting op een speciaal kruidenrijk zaaimengsel voor maximaal 3 hectare en goede en uitgebreide begeleiding.

Dank zij donaties van vele burgers, de provincies Brabant, Gelderland, Utrecht en Groningen en Natuurmonumenten is er al voor 1229 hectare verkocht, en nog steeds staan boeren in de rij. Dankzij een gulle donatie van Patagonia kunnen boeren vanaf maandag 17 mei weer tijdelijk met korting een zaaimengsel bestellen op www.1001ha.nl

Maar boeren, wees er snel bij, want Op=Op.

Ook doneren? Dat is van harte welkom via www.1001ha.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.