Jubileumeditie Dag van de Duurzaamheid op 10-10

Op 10 oktober 2018 is het alweer voor de tiende keer Dag van de Duurzaamheid. Deze jubileumeditie wordt zeker bijzonder omdat diverse landelijke winkelketens een duurzaam product in hun etalage zetten. En in het land zijn er meerdere winkelstraten te vinden die extra aandacht geven aan hun duurzame producten. Zo zal dit jaar te zien zijn dat duurzaamheid steeds normaler is.

In de afgelopen tien jaar is duurzaam handelen, kopen en leven eigenlijk heel gewoon geworden. Moest tien jaar geleden nog worden uitgelegd wat duurzaamheid was om vervolgens bijzondere koplopers in het zonnetje te zetten, nu kom je als bedrijf niet meer weg zonder duurzaamheidsbeleid. Bijna iedereen doet wel iets aan duurzaamheid en in elke gewone winkel zijn duurzame producten te koop.

Dat willen we dit jaar benadrukken: duurzaamheid is heel gewoon. En dat mag dan wel weer aandacht krijgen. Dus doe ook mee met een duurzame activiteit. Iets persoonlijks als je oude mobieltjes eindelijk eens aanbieden voor recycling of een zoekactie naar de ideale deelauto. Of organiseer iets voor publiek, bijvoorbeeld een fietstocht langs duurzame initiatieven in jouw gemeente, een kledingruilactie in de straat of een presentatie over hergebruik in het buurthuis. Als bedrijf kun je personeel stimuleren om op 10 oktober met de fiets of OV te komen of een duurzame aanbieding te doen aan klanten.

Op de website staan tal van ideeën die je kunnen inspireren. Doe mee en meld je aan!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.