EnergieStrijd gaat weer van start

Deze winter kunnen zorghuizen weer meedoen met de EnergieStrijd: geld verdienen door op een gezellige manier energie te besparen zonder investeringen! Een wedstrijd waar zowel medewerkers als bewoners aan meedoen, met veel enthousiasme. Want iedereen wil winnen! Winnen in de wedstrijd en winnen voor het klimaat. 

In de komende drie wintermaanden strijden zorghuizen onder leiding van Urgenda tegen elkaar om de grootste besparing op de energierekening, mét behoud van comfort. De warming-up start in november en in december trappen we af. Urgenda doet tijdens de gehele EnergieStrijd live verslag van de hoogtepunten. In maart zit de strijd er op en vieren we met de winnaar het Lentebal.

Besparing van € 20.000,- in één winter

De laatste winnaar van de EnergieStrijd nam het op tegen bijna veertig deelnemers en bespaarde meer dan € 20.000 in drie maanden tijd. De meeste zorghuizen besparen in een winter wel zo’n € 10.000 tot € 20.000 euro, zonder investeringen. Door kleine aanpassingen, betere afstelling van installaties en wat gedragsveranderingen blijkt veel meer winst te behalen dan verwacht.

Ook meedoen?

Wilt u ook meedoen aan de EnergieStrijd, meldt u dan aan voor 20 september. Begin oktober organiseren we een bijeenkomst voor alle geïnteresseerde zorgorganisaties om de EnergieStrijd toe te lichten. Meer informatie over de EnergieStrijd vindt u hier. Aanmelden kan per mail bij Christiaan Kuipers via christiaan.kuipers@urgenda.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.