Urgenda Regiotour

Urgenda tourt langs duurzame koplopers in een provincie van Nederland. Het doel van de Regiotour is koplopers in het zonnetje te zetten, hen met elkaar en andere relevante partijen te verbinden en kansrijke initiatieven te vinden die in aanmerking komen voor opschaling.

Urgenda maakt tijdens de regiotour concrete initiatieven en de duurzame dynamiek binnen de betreffende regio of provincie zichtbaar. Urgenda tourt met een karavaan van hybride en elektrische auto’s of per fiets en maakt van elke tourdag video’s die zowel op deze website als op YouTube te zien zijn.

KOPLOPERS

De medewerkers en het bestuur van Urgenda reizen in 3 dagen langs koplopers en hun duurzaamheidsinitiatieven, samen met betrokkenen uit het bedrijfsleven, van de overheid en maatschappelijke organisaties. Tijdens de interessante evenementen, lezingen, wedstrijden, demonstraties, proeverijen en debatten wordt er veel (media) aandacht gegenereerd voor de uiteenlopende initiatieven en koplopers.
Klik voor de programma’s, video’s, het media-overzicht en foto’s van eerdere regiotouren op een van de provincies in het overzicht aan de rechterkant van deze pagina.