150.000 perenbomen gered door gezamenlijke actie!

Tienduizenden tuinen zijn afgelopen weekend opgefleurd met gratis perenbomen. De perenbomen zijn door de coronacrisis niet verkocht en dreigden versnipperd en verbrand te worden. De kweker voelde zich daar niet goed bij en doneerde de bomen aan het nieuwe initiatief MeerBomen.nu.

Via social zoals the happy activist en media zoals o.a. Hart van Nederland, Jeugdjournaal, lokale- en streekbladen, en via diverse radio oproepen zoals Sublime, Radio 5 etc. werd Nederland opgeroepen om de bomen te redden van de verbrandingsoven, want ‘elke boom geplant is een boom niet verbrand’.

150.000 Perenbomen zoeken een nieuw thuis.

Het resultaat was verbluffend. Op de 19 plaatsen waar de bomen zijn aangeboden waren ze binnen mum van tijd los.  Auto’s en mensen stonden in lange rijen om een perenboom voor de achtertuin te bemachtigen. “Anders worden ze weggegooid en dat is gewoon zonde, Dus ja, dan kun je ze beter meenemen” was de algemene redenering.

Met de perenboom actie heeft MeerBomen.nu laten zien dat als je maar samenwerkt het ‘onmogelijke’ mogelijk is. Aankomende winter gaat MeerBomen.nu 1 miljoen extra bomen planten voor klimaat en biodiversiteit. MeerBomen.nu is een initiatief van Stichting Meergroen, Caring Farmers, Boomfeestdag en Urgenda.

Wil je meehelpen meer bomen te planten in Nederland, kijk dan snel op: http://meerbomen.nu/

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.