Home

nationale postcode loterij

beneficient postcodeloterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland waar de People’s Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet fondsen en de Deutsche Postcode Lotterie werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,8 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. De Postcode Loterij steunt in 2017 bijna 100 goede doelen. Klik hier om mee te spelen en de goede doelen te steunen.

2017

Ruim honderd goede doelen, waaronder Urgenda, ontvingen dit jaar een schenking van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninkelijk Theater Carré, maakte de loterij bekend dat zij dit jaar een record-bedrag van ruim 341 miljoen euro doneert aan al deze goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Urgenda ontving dit jaar zelfs een extra schenking. Net als Hivos en Greenpeace. Zij kregen samen extra ondersteuning voor hun strijd tegen verregaande ontbossing van het Amazonegebied.

Urgenda is zeer dankbaar voor deze bijdrage en bedankt alle deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij. Met het bedrag zal Urgenda zich inzetten om Nederland samen sneller duurzaam te maken.

2014

Tijdens het Goed Geld Gala 2014 in Carré is Urgenda officieel beneficient geworden van de Nationale Postcode Loterij. Wij zijn hier heel blij mee! De Postcode Loterij maakte bekend dat zij dit jaar aan 101 goede doelen in totaal een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. Vier nieuwe organisaties, waaronder Urgenda, worden toegevoegd aan de 89 goede doelen die al een vaste jaarlijkse bijdrage ontvangen.

Met deze jaarlijkste bijdrage zal Urgenda nog meer werkzaamheden kunnen uitvoeren om Nederland samen sneller duurzaam te maken en tevens haar bestaande projecten en campagnes financieren.

2012

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij op donderdag 9 februari 2012, heeft Urgenda een eenmalige cheque ontvangen van 1 miljoen euro om haar werkzaamheden verder te kunnen uitbreiden. Dit geld was zeer welkom, omdat het ingezet kan worden voor zaken waar moeilijk financiering voor is te verkrijgen. Het geeft ook een buffer, die we node misten. Wij zijn hier heel gelukkig mee en zetten het geld in om Nederland nog sneller duurzaam te maken.

Foto's Roy Beusker