Regiotour

Regiotour Drenthe

Urgenda was van woensdag 14 t/m vrijdag 16 april te gast in Drenthe. Met hybride en elektrische auto's toerden we samen met de provincie door de regio en lieten we op tal van plekken zien wat er in Drenthe allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid.

Het bruist ook in Drenthe van de duurzame initiatieven: van sensortechnologie tot groen gas, van klimaatambities door gemeenten tot duurzaam bouwen. Van kunstenaars tot kantoormeubilair. We brachten zelfs een bezoekje aan een duurzame straat in Balinge waar bewoners het voortouw nemen in forse energiebesparing.

> Download een impressie van de Urgenda Regiotour Drenthe Dag 2.

Filmpjes

Van elke dag zijn korte filmpjes gemaakt; in de Urgenda-taxi filmden we gesprekjes met 'groene' koplopers uit het bedrijfsleven, de overheid, van maatschappelijke organisaties of particulieren. De filmpjes zijn hier te bekijken.

URGENDA Drenthe compilatie

De Urgenda rijdt door Drenthe om dwarsdenkers, friskijkers en koplopers op het gebied van duurzaamheid te ontmoeten. Het kapitaal van Drenthe zit in en boven de grond. Hoe draagt de Drentse aard bij aan de voedigsbodem voor een duurzame toekomst?