Op 8, 9 en 10 oktober is Urgenda te gast in Friesland. U kunt de hele fietstocht meerijden of twee dagen, een dag of een dagdeel. En iedereen is heel welkom! Dus nodig enthousiastelingen uit: van ondernemer tot boer en van student tot grootouder voor het klimaat. En iedereen die nu meefietst beleeft een primeur want deze route wordt de duurzame fietstocht route van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslan 2018. 10 oktober is tevens de Dag van de Duurzaamheid.

Urgenda fietst door Friesland

Tijdens tal van stops onderweg, bij bijzondere Friese freonen (vrienden) die samen werken aan fossielvrij Friesland en ook bij andere Friese organisaties, gaan we zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. En wat er eventueel nog meer zou kunnen. Van de Elfwegentocht - twee weken fossielvrij reizen in juli 2018 - tot duurzame studentenactie. Van energieneutrale huizen tot duurzame songs. Van Leeuwarden tot aan Reduzum. Ondernemers, gemeenten, bewoners: ze komen allemaal aan bod!

Elke dag van de fietstocht begint en eindigt bij een station zodat iedereen makkelijk kan aanhaken. Per dag fietsen we zo’n 40 kilometer. Van elke tourdag maken we korte filmpjes die te bekijken zijn via social media, urgenda.nl en de sites van onze partners.

Inmiddels is al veel bekend over het programma en de routes, de begin- en eindstations, de ondernemers en organisaties waar we onderweg afstappen. Klik hier voor het voorlopige programma.

Wilt u een of meer dagen meefietsen, hebt u vragen, ideeën of tips voor bezoekjes? Stuur dan een mail aan Annelies Bol.

Urgenda werkt voor de organisatie van de fietstocht o.a. samen met: Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden, de Elfwegentocht, Freonen fan fossylfrij Fryslân en de Grootouders voor het Klimaat.